Molitve prije putovanja

 

Ako ste poput mene, onda se često brinete prije putovanja. I ne samo prije putovanja, čini se kao da je u trendu konstantno se brinuti oko nečega. Što ako ovo, što ako ono, a zamisli da se dogodi to i tako dalje. Rijetko kada pomislimo „Zamisli da se dogodi nešto tako super, da osvojim neke novce, upoznam fantastičnu osobu i super se zabavim!“. Roditelji prije nego dijete izađe iz kuće češće kažu „Pazi se! Oprezno prelazi cestu! „ negoli „Zabavi se!“. Zašto?

Kao cjepivo protiv brige oko putovanja, ili onoga što Englezi nazivaju „travel anxiety“ predlažem sljedeće molitve. Nazvala sam ih tako iako nisu standardne „molitve“ niti se obraćaju nekome posebno. Ako baš trebam, uputit ću ih Bogu Putovanja. Vođi puta. Nečemu u što najviše vjerujemo kada nešto želimo.

  1. Dragi Vođo Puta,
    molim te prije svega da se na ovome putovanju dobro zabavim. Da mi vrijeme provedeno na putu bude ispunjeno divnim trenucima i da stvorim prekrasne uspomene. Da moje fotografije hvataju sve te prvi puta viđene trenutke i bilježe ih zauvijek.
  2. Molim te da brigu i strahove ostavim kod kuće u nekom najdonjem podrumu misli i da onda, pošto ih nitko neće otvarati, same lagano ispare i pretvore se u sitnu prašinu. One nikome ne služe i stoga nema razloga da se nađu u prtljagi. Naposlijetku, ionako se mučim što ću sve ponijeti u koferu pa ne želim plaćati dodatne kilograme za sve brige i strahove 🙂
  3. Molim te da upoznam nove prijatelje koje još nisam imala prilike susresti. Drage, zanimljive ljude koji će mi uljepšati putovanje svojim pričama i s kojima ću stvoriti nove uspomene. Svi ti ljudi za koje sada ne znam ni da postoje, zapravo su moji prijatelji koje još nisam upoznala.
  4. Molim te da uvijek imam dovoljno novca da si kupim što poželim i da si uvijek mogu odabrati dobar i ugodan smještaj. Novca na svijetu ima dovoljno i bitno je u to vjerovati. Kada to prihvatimo sve će se posložiti da upravo onoliko novca koliko smo ponijeli bude sasvim dovoljno za sve što nas zainteresira.
  5. Molim te naposlijetku da vremenske prilike budu ugodne, da susretnem sunce i plavo nebo što češće. Znam da ponekad mora pasti i kiša i to prihvaćam, ali molim te da me ne zatekne nespremnu. I kiša ima svoj šarm, ta svi kažu da je Pariz najljepši po kiši 🙂

To su neke molitve koje mogu poželjeti sebi i drugima za gotovo svako putovanje. Jesam li nešto ispustila? Dodajte na popis ali vjerujem da ako je ovih pet stvari ispunjeno, ostalo se posloži.

I ne zaboravite,

“Brodovi su sigurni u luci, ali to nije njihova svrha”.

Sretan put,

Tina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s